Vi ved godt at tekst og links er vigtige for en hjemmesides placering i søgeresultaterne. Men der er én ting mere, som du ikke må overse: Brugervenlighed. Mød: Google Core Web Vitals.

Brugervenlighed bliver nemlig vigtigere og vigtigere, efterhĂĄnden som Google bliver bedre til at forstĂĄ brugernes hensigt, og dermed kan analysere pĂĄ, om de finder det de leder efter.

For at hjælpe hjemmesideejerne med at forstå hvad der bidrager til en god brugervenlighed, har Google udviklet Core Web Vitals.

Hvad er Google Core Web Vitals?

Google Core Web Vitals (CWV) er en række parametre, der fortæller noget om din hjemmesides performance, især når det gælder brugervenlighed og hastighed. To meget vigtige faktorer, når Google skal finde ud af, hvilke sider der skal være helt i top i søgeresultaterne.

Core Web Vitals er en del af Googles sideoplevelsesscore (page experience score), og indgår sammen med en række andre faktorer i vurderingen af din hjemmesides relevans.

Hvilke faktorer indgĂĄr i Core Web Vitals?

Google Core Web Vitals dækker over tre faktorer:

  • LCP, Largest Contentfull Paint: Hvor lang tid gĂĄr der, før det væsentligste stykke indhold vises pĂĄ skærmen. Det kan være et billede eller et afsnit med tekst. Jo hurtigere, jo bedre.
  • FID, First Input Delay: Angiver hvor lang tid der gĂĄr, til siden reagerer pĂĄ den første interaktion. Det kunne være et klik pĂĄ en knap eller et link.
  • CLS, Cummulative Layout Shift: CLS angiver, hvor meget siden ændres underi indlæsning. Er der billeder der skifter størrelse, ting der flytter sig eller mĂĄske forsvinder – eller dukker op?
Figur med Core Web Vitals

Google har meldt ud, at alle tre faktorer skal være grønne, hvis du skal forvente at få en forbedring i placering.

Hvor kan jeg se CWV?

Vil du se, hvor godt du performer nu? Så kan du se data for CWV følgende steder:

Forklaring til Google Search Console CWV: https://support.google.com/webmasters/answer/9205520?hl=en&fbclid=IwAR1p3XoEgTS7YeQOpsKs0m9guNJGbkuzVioV5S_1eiuiRbYB23yfZFBUMKA

Om Google opdatering juni 2021: https://developers.google.com/search/blog/2021/04/more-details-page-experience