Vi ved godt at tekst og links er vigtige for en hjemmesides placering i søgeresultaterne. Men der er én ting mere, som du ikke må overse: Brugervenlighed. Mød: Google Core Web Vitals.
Brugervenlighed bliver nemlig vigtigere og vigtigere, efterhånden som Google bliver bedre til at forstå brugernes hensigt, og dermed kan analysere på, om de finder det de leder efter.
For at hjælpe hjemmesideejerne med at forstå hvad der bidrager til en god brugervenlighed, har Google udviklet Core Web Vitals.
Hvad er Google Core Web Vitals?
Google Core Web Vitals (CWV) er en række parametre, der fortæller noget om din hjemmesides performance, især når det gælder brugervenlighed og hastighed. To meget vigtige faktorer, når Google skal finde ud af, hvilke sider der skal være helt i top i søgeresultaterne.
Core Web Vitals er en del af Googles sideoplevelsesscore (page experience score), og indgår sammen med en række andre faktorer i vurderingen af din hjemmesides relevans.
Hvilke faktorer indgår i Core Web Vitals?
Google Core Web Vitals dækker over tre faktorer:
- LCP, Largest Contentfull Paint: Hvor lang tid går der, før det væsentligste stykke indhold vises på skærmen. Det kan være et billede eller et afsnit med tekst. Jo hurtigere, jo bedre.
- FID, First Input Delay: Angiver hvor lang tid der går, til siden reagerer på den første interaktion. Det kunne være et klik på en knap eller et link.
- CLS, Cummulative Layout Shift: CLS angiver, hvor meget siden ændres underi indlæsning. Er der billeder der skifter størrelse, ting der flytter sig eller måske forsvinder – eller dukker op?
Google har meldt ud, at alle tre faktorer skal være grønne, hvis du skal forvente at få en forbedring i placering.
Hvor kan jeg se CWV?
Vil du se, hvor godt du performer nu? Så kan du se data for CWV følgende steder:
- Google Pagespeed Insigts: Hvis du arbejder seriøst med din hjemmeside og brugeroplevelse bør du kende til Pagespeed Insights.
- Lighthouse: Lighthouse er et værktøj til forbedring af en sides kvalitet.
- Google Search Console Core Web Vitals rapporten
Forklaring til Google Search Console CWV: https://support.google.com/webmasters/answer/9205520?hl=en&fbclid=IwAR1p3XoEgTS7YeQOpsKs0m9guNJGbkuzVioV5S_1eiuiRbYB23yfZFBUMKA
Om Google opdatering juni 2021: https://developers.google.com/search/blog/2021/04/more-details-page-experience