Remarketing er en markedsføringsteknik, der gør det muligt for virksomheder at målrette potentielle kunder, som allerede har vist interesse for deres produkter eller tjenester. Det er i bund og grund en måde at holde sig i fokus hos folk, der allerede er bekendt med dit brand.

Der er en række måder at lave remarketing på, men den mest almindelige er gennem display annoncering via Google Ads eller Facebook Ads. Dette indebærer, at der placeres annoncer på websteder eller sociale medier – eksempelvis Facebook, som potentielle kunder sandsynligvis vil besøge. Annoncerne kan målrettes specifikt til personer, der har besøgt dit websted eller foretaget en bestemt handling, f.eks. tilmelding til et nyhedsbrev.

Remarketing kan være en effektiv måde at øge kendskabet til mærket og øge salget på. Det er også en relativt billig form for markedsføring, hvilket gør det til en god mulighed for små virksomheder.

Hvis du overvejer at bruge remarketing, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Her er nogle tips:

1. Sørg for, at dine annoncer er relevante.

Hele pointen med remarketing er at vise folk annoncer, der er relevante for deres interesser. Så sørg for, at dine annoncer er rettet mod den rigtige målgruppe og tilbyde noget, der er af værdi for dem.

2. Lad være med at være for påtrængende.

Folk bryder sig ikke om at føle, at de bliver fulgt rundt på internettet af reklamer. Så sørg for, at din remarketingkampagne ikke er for aggressiv. Et par velplacerede annoncer bør være nok til at få budskabet igennem uden at være for påtrængende.

3. Test forskellige tilgange.

Som med enhver form for markedsføring er det vigtigt at teste forskellige tilgange for at se, hvad der virker bedst for din virksomhed. Afprøv forskellige annoncetekster, billeder og målretningsmuligheder for at se, hvad der giver de bedste resultater.

4. Vær opmærksom på beskyttelse af personlige oplysninger.

Nogle mennesker kan være bekymrede over privatlivets fred, når det drejer sig om remarketing.

Remarketing og iOS 15

Med udgivelsen af de seneste opdateringer til Apples styresystem iOS, især iOS 14 og iOS15, har der været øget fokus på beskyttelse af brugernes privatliv. Opdateringerne har medført helt nye arbejdsbetingelser for marketers, og især når vi taler remarketing, hvor det netop handler om at kunne følge brugerne over tid, for at kunne vise annoncer på de rette tidspunkter.

iphone remarketing

Tanken bag remarketing  er jo, at det giver dig mulighed for at vise annoncer til personer, der har besøgt dit websted eller brugt din app. Det er en yderst effektiv måde at holde dit brand i fokus og skabe konverteringer. Men hvad nu, når det bliver sværere at spore brugerne?

Med udgivelsen af iOS 15 foretager Apple markante ændringer, som vil gøre det vanskeligere at spore brugere til remarketingformål.

Apple har specifikt introduceret en ny funktion kaldet App Tracking Transparency (ATT). Dette kræver, at apps skal bede brugerne om tilladelse, før de kan spore dem på tværs af apps og websteder.

Det er en stor ting, fordi de fleste remarketingplatforme er afhængige af sporing for at vise annoncer til de rigtige personer. Uden sporing vil remarketing være meget mindre effektivt.

1. Gør dig bekendt med ATT, og hvordan det fungerer.

2. Gennemgå din nuværende remarketingstrategi og identificer alle områder, der kan blive påvirket af ændringerne.

3. Eksperimentér med alternative strategier, f.eks. data fra førstepart, som ikke er afhængige af sporing.

4. Hold øje med situationen, og vær forberedt på at justere din strategi, efterhånden som du får mere indsigt i, hvordan ATT vil påvirke dine kampagner.

Den seneste iOS-opdatering vil have en betydelig indvirkning på attribution og din evne til at spore resultaterne af dine markedsføringskampagner. Ændringerne i den måde, hvorpå data indsamles om kunder og udnyttes via forskellige kanaler, vil kræve, at man ændrer sine arbejdsmetoder.

De tre vigtigste ændringer, der følger med iOS 15-opdateringen, er brugernes mulighed for at blokere deres IP-adresse, slå open pixel tracking fra og skjule deres e-mailadresse. Disse ændringer vil gøre det vanskeligt for marketingfolk at indsamle data om kunder og spore resultaterne af deres kampagner.

Marketers bliver nødt til at finde nye måder at indsamle data om kunder og spore resultaterne af deres kampagner på for fortsat at kunne fungere effektivt. De ændringer, som iOS 15-opdateringen medfører, vil kræve en betydelig tilpasningsperiode for mange virksomheder. Men de, der er i stand til at tilpasse sig, vil fortsat kunne nå ud til og engagere deres kunder effektivt.