Helpful Content Update er navnet på en opdatering af Google’s algoritme. Målet er at give brugerne bedre søgeresultater. Men hvad er Helpful Content Update egentlig, og hvad skal du være opmærksom på – især når vi taler SEO på dansk? Det får du vores bud på her.

Det ved vi allerede nu (opdateret 29. august 2022):

  • Opdateringen lanceres i ugen startende med 22. august
  • Den vil i første omgang kun blive rullet ud på engelsk
  • Vi kan forvente ingen eller meget lille indvirkning på danske resultater
  • Helpful Content Update går efter indhold, lavet for søgemaskinens skyld, og ikke for brugernes

Helpful Content Update

Hvad er Helpful Content Update

Ifølge Google er Helpful Content Update målrettet indhold, der alene er lavet for at skabe trafik via. SEO. Det kan være hjemmesider, der ikke har en særlig målgruppe eller et særligt fokus i sit indhold. Eksempelvis hjemmesider, der både skriver om fodbold og bageopskrifter.

Google har udarbejdet en række spørgsmål, som du kan stille dig selv for at se om du kunne være i søgelyset med Helpful Content Update:

  • Har du et defineret publikum, som kunne finde dit indhold nyttigt. Her på bizon.dk er vi eksempelvis meget bevidste om, at vi skriver til marketers om marketing.
  • Viser dit indhold, at du har førstehåndsviden om emnet – eller er det bare en omskrivning af indhold, der også kan findes andre steder på nettet?
  • Når nogen har læst dit indhold, vil de så føle, at de står bedre rustet til at løse en bestemt opgave eller har fået den viden som de søgte?

Et eksempel på, hvad Helpful Content Update går efter kan findes i Google’s opdatering fra juli 2022, kaldet review update. Den gik målrettet efter review sites, der skrev anmeldelser af alt mellem himmel og jord. Bedømmelsessites, hvor det er tydeligt at indholdet blev lavet for trafikken, og ikke fordi man havde viden eller indsigt i en bestemt type produkter.

Opdateringen er ikke en straf. Den er snarere et signal, på samme måde som links til et website er et signal. Derfor kan du ikke se, om du er ramt af Helpful Content i Google Search Console eller andre steder.

Hvis du bliver ramt af opdateringen, kan du tilbageerobre dine placeringer ved at forbedre indholdet. Eksempelvis ved at fjerne indhold, der ikke bidrager til dit websites egentlig formål. Et eksempel på dette kan være en webshop der sælger løbesko. Hvis du er faldet for fristelsen til at skrive artikler om “Hvad er en løbesko”, “Sådan binder du dine løbesko” og lignende, kan du være i risikogruppen, der kan blive påvirket af Helpful Content.

Er mit site ramt af Helpful Content Update?

Opdateringen bliver lanceret worldwide fra ugen der starter med 22. august. Den vil i første omgang kun ramme engelsksprogede sites, og vi må nok formode at der går ret lang tid, før den vil have en indvirkning på små sprog som dansk.

Kilde

Hold dig opdateret på google opdateringer

Tilmeld dig til nyhedsbrevet.