Google: En virksomhed, der ændrede verden

Google er en teknologigigant, der er bedst kendt for sin søgemaskine på internettet. Virksomheden blev grundlagt af Larry Page og Sergey Brin, mens de var ph.d.-studerende på Stanford University i 1998. Google er siden da blevet verdens største søgemaskine med mere end tre milliarder søgninger om dagen.

Google er blevet en af de mest indflydelsesrige virksomheder i verden takket være sine mange banebrydende opfindelser. Virksomhedens søgemaskine bruges af milliarder af mennesker hver dag, og dens andre produkter, såsom Gmail og Google Maps, er også meget populære.

Men Googles historie startede ikke så lystigt. Da Page og Brin først kom med ideen om en søgemaskine, blev de faktisk afvist af en række investorer. De blev ikke afskrækket, men fortsatte med at arbejde på deres projekt, og i 1998 blev Google født.

De første år af Google var præget af intens konkurrence fra andre søgemaskiner som Yahoo! og Microsoft Bing. Men Google sejrede til sidst, bl.a. takket være sine innovative algoritmer og unikke funktioner som PageRank.

I dag er Google et globalt kraftcenter med kontorer over hele verden. Virksomheden fortsætter med at innovere med nye produkter og tjenester, og dens indflydelse på samfundet er ubestridelig. Takket være Google lever vi nu i en verden, hvor information kun er få klik væk.

google i sin spæde start

Nogle tidligere Google produkter

Google har tidligere arbejdet på en række forskellige forretningsområder, herunder søgning, e-mail, kort og annoncering.

Virksomhedens søgemaskine er langt det mest populære produkt, og den har været en vigtig drivkraft i internettets vækst. Googles andre produkter er også meget populære, idet Gmail er en af de mest populære e-mail-tjenester i verden og Google Maps bruges af millioner af mennesker hver dag.

Google har også haft en betydelig indflydelse på reklameverdenen. Deres Googles Ads-program er verdens største onlineannonceringssystem, og det har revolutioneret den måde, virksomheder annoncerer online på.

Hvem ejer Google?

Google er et datterselskab af virksomheden Alphabet Inc. Alphabet er et holdingselskab, der ejer en række virksomheder, herunder Google, YouTube og biovidenskabsafdelingen Verily.

Sundar Pichai blev administrerende direktør for virksomheden i 2015, mens Larry Page overtog som administrerende direktør for Alphabet. I 2019 overtog Sundar Pichai direktørposten i Alphabet Inc.

Hvor ligger Google?

Googles hovedkvarter, kendt som Googleplex, ligger i Mountain View i Californien. Virksomheden har også kontorer i en række andre lande rundt om i verden, herunder i Storbritannien, Australien og Indien. Google har datacentre flere steder, bl.a. i USA, Europa og Asien – og i Danmark. Her åbnede virksomheden sit datacenter i Fredericia i 2020, efter at have påbegyndt byggeriet i 2018.

Hvad betyder Google?

Navnet Google er et ordspil på ordet “googol”, som er tallet 1 efterfulgt af 100 nuller. Googles grundlæggere, Larry Page og Sergey Brin, valgte dette navn, fordi de ønskede at repræsentere den enorme mængde information, som deres søgemaskine kunne få adgang til. Og de har bestemt nået deres mål! Google er nu verdens mest populære søgemaskine og håndterer milliarder af søgninger hver dag.

Ordet googol blev først opfundet af Milton Sirotta, nevø til den amerikanske matematiker Edward Kasner. Kasner spurgte Milton, hvad han ville kalde et meget stort tal (1 efterfulgt af 100 nuller), og Milton svarede med ordet googol. Ordet blev senere populariseret af Kasners kollega, journalisten James R. Newman, i hans bog “Mathematics and the Imagination”. Wiki

Hvordan har Google ændret sig gennem årene?

Google har gennemgået en række ændringer, siden det blev grundlagt i 1998.

En af de mest bemærkelsesværdige ændringer er virksomhedens struktur. I 2015 omstrukturerede Google sig selv til at blive et datterselskab af Alphabet Inc. et holdingselskab, der ejer en række virksomheder, herunder Google, YouTube og biovidenskabsvirksomheden Verily.

Google har også foretaget en række opkøb i årenes løb, især YouTube i 2006 og Motorola Mobility i 2011. Disse opkøb har hjulpet Google med at udvide sin rækkevidde og blive det globale kraftcenter, som det er i dag.

Hvad er Googles indvirkning på samfundet?

Firmaet har haft en dybtgående indflydelse på samfundet, både positive og negative.

På den positive side har G ydet et stort bidrag til internettets vækst. Google’s søgemaskine bruges af milliarder af mennesker hver dag, og dets andre produkter som Gmail og Google Maps er også meget populære. Takket være Google lever vi nu i en verden, hvor information kun er et par klik væk.

Men Googles magt og indflydelse har også givet anledning til bekymring. Nogle er bekymrede for, at virksomheden er for stor og for magtfuld, og at den måske misbruger sin position. Der er også bekymringer om privatlivets fred, da Google har en enorm mængde data om sine brugere.

Alt i alt er der ingen tvivl om, at virksomheden har haft en dybtgående indflydelse på samfundet. Virksomheden fortsætter med at vokse og udvikle sig, og dens virkninger vil kunne mærkes i mange år fremover.