E-commerce betyder E-handel eller elektronisk handel, og er køb og salg af varer og tjenesteydelser online.

Det dækker en lang række aktiviteter, fra online shopping og auktionssider til business-to-business-udveksling og peer-to-peer-netværk. E-commerce har revolutioneret den måde, vi driver forretning på, og har gjort det hurtigere, nemmere og mere bekvemt for folk at købe og sælge varer og tjenesteydelser.

E-commerce har haft en eksplosiv vækst, idet salget på nettet er steget med 20 % eller mere hvert år i det seneste årti. I 2017 nåede det globale e-handelssalg op på 2,3 billioner dollars, og det forventes at fortsætte med at vokse i et hurtigt tempo og nå op på 4,5 billioner dollars i 2021.

E-commerce er primært et udtryk der bruges når man taler om faget e-handel. Det er de færreste forbrugere, der bruger udtrykket. Her vil man typisk bare sige e-handel eller henvise til webshops.

e-commerce manager

Jobs relateret til e-commerce

Der er en række jobtitler, der indeholder e-commerce. En af de mest brugte i Danmark er e-commerce manager, der typisk er et job for folk med en marketingbaggrund .

Andre jobtitler, der kan findes relateret til e-commerce er e-handelskoordinator, e-handelskonsulent, e-handelsudvikler og e-handelsspecialist.

E-commerce manager er en bred titel, der typisk dækker over alle aspekter af online markedsføring, fra analyse til eksekvering. En række store og små webshops har ansat e-commerce managers. En e-commerce manager er typisk generalist, og har indsigt i de fleste discipliner indenfor online markedsføring.

Hvad får en e-commerce manager i løn?

Gennemsnitslønnen for en e-commerce manager i Danmark er 45.000 kr. om måneden. Lønnen kan variere betydeligt afhængigt af erfaring, uddannelse og kompetencer.

E-handelskoordinatorer tjener typisk mellem 23.000 og 40.000 kroner om måneden. E-handelskonsulenter kan tjene op til 100.000 kr. om måneden, mens udviklere og -specialister typisk tjener mellem 40.000 og 60.000 kr. om måneden.

Lønnen afhænger dog typisk af erfaring og uddannelse, og som nyuddannet må man forvente at lønnen ligger i den nedre ende af skalaen. Kilde: Jobindex.

Hvordan bliver jeg e-commerce manager?

Der er ikke én bestemt vej til at blive ehandelsmanager. Mange kommer ind på området med en markedsføringsuddannelse, men det er også muligt at komme i gang med en uddannelse inden for handelsuddannelserne. Da e-commerce managers som nævnt ovenfor er generalister, er der mange indgange til jobs med stillingsbetegnelsen.

Arbejdsopgaver som e-commerce manager

En e-manager er ansvarlig for en række forskellige opgaver i en onlinevirksomhed. Typiske arbejdsopgaver omfatter:

1. Planlægning og udførelse af markedsføringskampagner indenfor SEO, PPC og på andre kanaler.

2. Analyse af kundedata og tendenser

3. Udvikling og forvaltning af e-handelswebsteder og -butikker

4. Overvågning af ordrebehandling og ordreopfyldelse

5. Koordinering med andre afdelinger i virksomheden for at sikre en strømlinet kundeoplevelse

6. Udarbejdelse af rapporter om salg og resultater.

Hold dig opdateret på e-commerce

Tilmeld dig til nyhedsbrevet.