Hvis du arbejder med salg eller marketing, kender du sikkert begrebet “lead” Et lead er ganske enkelt en person eller virksomhed, der har udtrykt interesse for dit produkt eller din tjenesteydelse på en eller anden måde

Men ikke alle leads er lige gode. For at spare tid og ressourcer vil salgs- og marketingteams ofte prioritere visse leads frem for andre for at spare tid og ressourcer. En måde at gøre dette på er ved at skelne mellem almindelige leads og marketingkvalificerede leads, eller MQL’er. Men hvad er egentlig et Marketing Qualified Lead lead? Læs videre for at finde ud af det.

marketing qualified lead

Hvad er et Marketing Qualified Lead?

Et Marketing Qualified Lead (MQL) er et lead, der er blevet identificeret som havende en højere chance end gennemsnittet for at blive en betalende kunde. Uanset om det er fordi de har vist særlig interesse for dit produkt, eller fordi de passer til demografien for din ideelle kunde, repræsenterer MQL’er en værdifuld mulighed for din virksomhed. Et Marketing Qualified Lead er mere værdifuldt end et almindeligt lead – men ikke så værdifuld som et Sales Qualified Lead (SQL).

Hvis du arbejder med en See Think Do Care strategi, kan Marketing Qualified Leads være gode mål i Think-fasen, hvor brugerne udviser nogle købssignaler.

Sådan identificerer du en MQL

Der er ikke noget standardiseret svar på dette spørgsmål, da kriterierne for en MQL varierer fra virksomhed til virksomhed. Der er dog nogle generelle indikatorer for, at et lead kan være klar til at blive klassificeret som en MQL. En MQL kan f.eks

  • Anmode om flere oplysninger om dit produkt
  • Deltage i et af dine webinarer
  • Downloade en af dine e-bøger eller whitepapers
  • Tilmelde sig en gratis prøveperiode
  • Anmode om eller søge efter rabatkoder

Vigtigheden af at investere i MQL’er

I betragtning af deres potentielle værdi for din virksomhed er det vigtigt at investere den tid og de ressourcer, der er nødvendige for at generere MQL’er af høj kvalitet. Husk, at ikke alle kundeemner er ens – hvis du vil lukke flere aftaler og vækste din virksomhed, skal du fokusere på at generere kundeemner af høj kvalitet, der sandsynligvis vil blive konverteret til betalende kunder. MQL’er er pr. definition netop den type leads.

Konklusion

Hvis du ønsker at generere kvalitetsleads, som med større sandsynlighed vil blive konverteret til betalende kunder, skal du begynde at fokusere på at generere marketing qualified leads (MQL’er). Selv om kriterierne for et MQL varierer fra virksomhed til virksomhed, er der nogle generelle indikatorer for, at et lead kan være klar til at blive klassificeret som en MQL. Eksempler herpå er at anmode om flere oplysninger om dit produkt, deltage i et af dine webinarer, downloade en af dine e-bøger eller tilmelde sig en gratis prøveperiode. Investering i kvalitets-MQL-generering bør være en prioritet i strategien for ethvert salgs- eller marketingteam, der er seriøst interesseret i at udvide sin forretning.

Hold dig opdateret på marketing

Tilmeld dig til nyhedsbrevet.