Categories: SEO, SEO tips

by Per Allerup

Share

Categories: SEO, SEO tipsPublished On: marts 5th, 2020
af Per Allerup
Del:

For nogle er SEO en naturlig del af deres online strategi, og tænkt ind i alle led af deres online færden. For andre er kan SEO virke som en by i Rusland. I dette indlæg vil vi zoome ind på hvad SEO er, og hvorfor det netop er så vigtigt.

Hvad er SEO?

SEO, også kaldet søgeoptimering, handler i bund og grund om at opnå den bedste placering på søgemaskiner, som for eksempel Google. At arbejde med SEO handler overordnet set om at gøre din hjemmeside relevant for dine målgruppe, samt gøre den bedre end dine konkurrenters, således den rangerer højere. Dette gøres eksempelvis ved at optimere både kode og indhold, således de stemmer overens med søgemaskinernes kriterier for rangering. Med andre ord handler det altså om at få Google til at forstå, at din hjemmeside leverer det bedste indhold til målgruppen.

Hvorfor er SEO vigtigt?

Jo højere placering en hjemmeside får på Google og andre søgemaskiner, jo flere besøgende bliver der også sendt afsted til hjemmesiden via søgemaskinerne. Mellem 80 og 90% af alt trafik på hjemmesider, kommer direkte fra søgemaskiner, såsom Google, Bing og Yahoo. Derfor har det også stort betydning, om din hjemmeside dukker op på første eller anden side af for eksempel Google. Samtidig starter 8 ud af 10 sin købsrejse igennem søgemaskinerne. Der er altså rigtig mange konverteringer at opnå, ved at SEO-optimere sin hjemmeside.

Hvordan forbedrer jeg min placering i Google?

Mange tror at SEO er noget som bare skal laves én gang, og så kan det vinges af. SEO er nærmere en vedvarende proces, som skal tænkes ind alle led af dit webarbejde. Når du vil forbedre din hjemmesides SEO, er der nogle punkter, som er helt væsentlige at tage fat på:

 

· Teknisk SEO – Spænder tekniske parametre ben for jeres placering?

· Søgeordsanalysen – Ved du hvilke søgeord dine kunder bruger?

· Indhold – Er dit indhold relevant for de udvalgte søgeord?

· Indgående links – Linker andre hjemmesider til din?

Kan du ikke se din hjemmeside når du søger på Google? Så tjek den her guide: Hvorfor er min hjemmeside ikke på Google

Ovenstående punkter er alle væsentlige for at opnå synlighed på Google. Nogle af dem er til at gå til selv, andre kan kræve hjælp hos en specialist. Med andre ord, handler det om få Google til at forstå hvad din side omhandler, således dette indhold vises for dine potentielle kunder. Hjælp dem med at løse deres problemer – hvis du var din kunde, hvad ville du så søge efter? Dette indlæg er eksempelvis et godt eksempel på at søgeoptimere sin side. Jeg forsøger at ramme den målgruppe som viser interesse for SEO – dette gør jeg ved at skrive et indlæg, om hvordan man gør det – netop ved at skrive en artikel eller et blogindlæg om det konkrete emne.

Har du spørgsmål til hvordan din hjemmeside bliver mere synlig på Google? Så kommenter i feltet nedenunder, eller udfyld nedenstående formular, så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig til nyhedsbrevet.

Relaterede artikler

Se akke

  • Et af de spørgsmål jeg ofte hører er: “Hvorfor kan Google ikke finde min hjemmeside?” Spørgsmålet stilles ofte af nye hjemmesideejere, som er utålmodige med at få sin hjemmeside frem på google, og dermed flere besøgende på hjemmesiden. Der kan være mange forskellige årsager til, at google ikke kan finde din hjemmeside, og i dette […]

    Læs videre
  • Er der noget bedre end værktøjer, når man arbejder med online markedsføring, og SEO især? Men vidste du, at et af de mest effektive værktøjer er gratis, og lige foran næsen på dig hver dag? Google avanceret søgning, eller Google search operators, er nemlig et enormt nyttigt værktøj til dit SEO-arbejde, især hvis du bruger […]

    Læs videre